Mikä on sinun tavoite vuodelle 2018?

Viime maanantaina Youtubeen pamahti uusi video. Videolla puhuin hiukan tavoitteista työssä ja omassa elämässä.

Syvennytään nyt hiukan miksi näitä asetetaan ja miksi on hyvä ottaa itselleen tavoitteita.

  1. Aseta itsellesi työhön tai omaan yritykseen liittyvä tavoite. 

Ole huomannut vuosien aikana, että useissa pienissä ja suuremmissakin yrityksissä ei ole juurikaan tavoitteita. Tehdään vaan asioita vailla päämäärää ja mietitään välillä miksi hommat seisoo. Toki mielestäni tällä taktiikalla pääsee tiettyyn pisteeseen asti. Kuitenkin menestys ja yrityksen, sekä itsensä vieminen huippusuoritukseen vaatii jonkun fyysisen tavoitteen. Otetaan simppeli esimerkki:

“Petteri on aitajuoksija, hän haluaa olla siinä maailman paras. Petterin täytyy miettiä miten ja miten paljon hän joutuu harjoittelemaan ollakseen maailman paras. Oletetaan että petterin oma henkilökohtainen mittari on vihreällä, kun hän voittaa maailman mestaruuden. Mitä petterin pitää tehdä, että saavuttaa sen?” 

Työmaailmaa itse vertaan aika paljon urheilu suoritukseen. Työssä tehdään erilaisia harjoituksia, suoritetaan välietappeja, saavutetaa pienia erä voittoja ja suuria turnaus mestaruuksia. Siispä on hyvä miettiä mitä se vaatii, että tämä koko maailman mestaruus saadaan kotiin.

Tee nyt siis itsellesi konkreettisesti paperille vuoden 2018 työtavoite. Olet sitten yrittäjä tai palkkatyössä, ei sillä ole merkitystä. Tavoitteita voi olla monenlaisia, sosiaalisia, rahallisia tai vaikka projektillisia tavoitteita. Mieti itsellesi realistinen tavoite, kirjoita se paperille ja ala listaamaan ala mitä se vaatii. Loppu on enää itsestäsi kiinni.

Tein itse vuosia sitten tavoitteen jonka sanoin jopa ääneen. “Haluan tehdä jollekkin yritykselle miljoona euroa rahaa!” -kuului tavoitteeni. Vuosia meni monta, mutta silti saavutin sen ja vielä moninkertaisesti. Matka oli pitkä ja voin kertoa siitä vielä näiden blogien aikana mutta ei karata aiheesta.

2. Aseta itsellesi oman elämän tavoite. 

Omassa elämässä on oltava myös joitain maalitauluja ja niitä paljon puhuttuja tavoitteita. Minun filosofialla kaikki tässä maailmassa on opittavissa ja tehtävissä, kun on vaan valmis panostamaan ja antamaan kaikkensa. Kaikessa ei välttämättä voi olla maailman paras, mutta omalla tasolla voit olla paras!

Omaan elämään on hyvä laittaa tavoitteita vuodelle tai vaikka viidelle vuodelle. Mieti mitä haluat saavuttaa viiden vuoden sisällä ja missä haluat olla. Monesti sitä lupaa itselleen uuden vuoden krapulassa, että tänä vuonna elän terveellisemmin. Tammikuun jälkeen alkoholin ja muun himo yltyy ja taas olemme lähtöpisteessä. Miksi näistä ei saisi pysyviä päätöksiä? Tarvitseeko olla täysin ehdoton vai voiko etsiä kuitenkin sen keskitien.

Itse olen aika ääripäiden mies. Joko kaikki tai ei mitään. Pikku hiljaa olen nyt kuitenkin ymmärtänyt etsiä asioita keskitien. Olen siis luonut itselleni tavoitteen ja alkanut pohtia siihen vaativia toimenpiteitä. Terveyden tai rahallisen tavoitteen asettaminen omaan mieleen sopii kuin nenä päähän. Olenkin asettanut itselleni tavoitteet nostaa omaa terveyden tasoa, seurata oman kehon toimintaa tarkemmin ja myöskin kasvattaa fyysistä pääomaa. Tälle vuodelle olen asettanut ensimmäisen askeleen ja toiselle vuodelle seuraavan jne.

Siispä! Mieti mitä olet aina halunnut tehdä elämässä. Kirjoita se vuorostaan paperille. Listaa sen alapuolelle mitä uhrauksia tai mitä tekoja se sinulta vaatii. Tässä on hyvä hetki poistua myös omalta mukavuus alueelta ja alkaa toteuttaa niitä omia unelmia. Muista! Kaikki tässä maailmassa on opittavissa!

 

Loppuun pakko mainita tavoitteiden mielekkäin ja paras osuus. PALKINTO. Muista palkita itsesi välietapeilla ja ennen kaikkea lopussa. Kirjoita palkinnot paperille ylös ja tee niistäkin suunnitelma. Kun alat toteuttaa omaa listaa kohta kohdalta huomaat, kuinka mukavaa on saada asioita palkinto ja välillä palkita itseä. Muista pitää huoli siitä, että annat itsellesi myös anteeksi, liian armoton ja ehdoton ei kannata olla.

 

 

Näillä eväillä mennään kohti vuotta 2018! 

Nähdään viikon päästä uudessa Blogissa!;)

Add a comment