Kolmen hahmon teoria..

Vihdoin on teknisetkin ongelmat osittain selätetty ja päästään uuden blogin pariin!

Tässä postauksessa avaan hiukan teille itse “kehittämääni” kolmen hahmon teoriaa. Tämä teoria on jalostunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Teorialle oli selkeä tilaus siinä kohtaa, kun päivät alkoivat pidentyä ja keskittymistä piti saada oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Osalle ihmisistä tämä voi tuntua oudolta, mutta hetken mietittyä se voi myös auttaa jaksamaan koko päivän.

Kaikki lähti siitä kun tein päivätöitä myyjänä. Iltaisin kerran viikossa kävin tekemässä radio-ohjelmaa paikallisradioon. Aloin miettiä että kuinka saan sen radioenergian ja persoonan aina kello 19-20 maissa itsestäni ulos. Samalla myyntienergialla ei studioon ollut asiaa, koska ohjelmasta ei olisi tullut mitään. Matkalla työpaikalta studiolle aloin kokeilemaan eri musiikkeja ja miettimään valmiiksi jo tulevaa showta. Tästä muodostuikin itselle myöhemmin eräänlainen hahmon vaihtoprosessi, jossa muutuin myyjästä juontajaksi. Myöhemmin tämä on jalostunut siihen pisteeseen, jossa molemmilla on omanlaiset vitsit, tyylipuhua, oma kehonkieli ja myös omanlaisensa rohkeus. Tätä kutsun juontaja Harryksi. Tämä hahmo hyppää aina kehiin kun mikrofoni käynnistyy.

Myynti ja Yrittäjä Harry. Tuo empaattinen, mutta kuitenkin riittävän röyhkeä ja tarvittaessa kylmä mies. Hahah. ei nyt sentään.

Seuraava teorian osuuksista on työminä. Töissä meistä jokainen on erilainen, kun vastaavasti kotona. Onko se alitajuntaista itsensä suojelua vai mielenhallintaa, jolla erotetaan työasiat ja kotiasiat sitä tuskin saamme tietää. Jokaisen työminä on oma luomus ja erilainen. Urani ja elämäni aikana olen huomannut monista ihmisistä, kuinka he ovat vapaa-ajalle täysin erilaisia kuin työssä. Työminä voikin olla jotain aivan muuta kuin mitä tämä henkilö olisi siviilissä. On huikeaa nähdä kuinka ihmiset muuttuvat niin hyvässä kuin pahassa vetäessään verkkarit jalkaan. Luulen että suurin osa tekee tätä tiedostamattaan, mutta mitä jos sitä alkaisi treena tai tutkia itsesssä? Saisiko työstä enemmän vielä irti?

Itselleni tuo työminä on puhdasta oman elämän ja työn erottelua. Toki yrittäjänä ollessani se on hiukan hämärtynyt, mutta edelleen nämä ovat eri hahmot. Mikä sinulle on työminä? Miten se erottaa sinut muusta?

Mitäs sitten kun verkkarit sujahtaa jalkaan?

Kotihan on ihmisen paras ja turvallisin paikka. Sitä se on myös minulle. Astun ovesta sisään, laitan puhelimet äänettömälle ja vaihdan verkkareiden kautta vapaalle. Olen huomannut että sosiaalinen puoleni painuu jonnekin syvälle kuoreen kotona ja en juurikaan tee mitään sosiaalista. Otan suoran vastapainon sille mitä töissä saa tehtyä ja annan omien ajatusten virrata. Teen ruokaa ja normaaleja asioita kotona, mutta ennen kaikkea olen hiljaa ja sulkeutunut. Luulen että se on oma tapa nollata koko oven takainen maailma ja rentouttaa kroppaa. Siinä kohtaa kun on töihin lähdön aika tiedän että moodi muuttuu samantien kun otan avaimet käteen ja astun ovesta ulos. Olen taas työminä ja valmis päivään!

Tämähän oli nyt vaan ujo johdanto tulevaan. Kerronkin nyt tulevina viikkoina lisää tästä osuudesta ja siitä enemmän kuinka nämä hahmot vaihtavat paikkaansa sekä mitä indikaattoreita siihen tarvitsen. Kerron myös siitä mitä hyötyä tästä on itselle ollut. Avaan myöskin hiukan että mitä nämä hahmot pitävät sisällään 😉

Huikeeta viikkoa kaikille! Laittakaa kommenttia ja viestiä mitä olette teoriasta mieltä! 😉

It´s Me Harry!

Add a comment